Stueplanter i dit hus

Stueplanter i dit hus
Uanset om du kan lide et smukt grønt miljø eller bare lidt atmosfære i dit hjem, er stueplanter altid en god mulighed. Fra personen med grønne fingre til den studerende, der nogle gange glemmer sine planter på grund af folkemængderne, er der en perfekt stueplante til alle. At købe nye stueplanter hver uge er selvfølgelig heller ikke en mulighed. Men hvilken plante passer dig bedst? Og hvor placerer du din grønne ven i huset? Det er spørgsmål, som mange mennesker har i disse dage, og det ville selvfølgelig være en skam, hvis din nye plante giver op på ingen tid. For at hjælpe dig på vej giver vi dig tips, hvor du kan sætte bestemte stueplanter.

hvilke stueplanter kan tåle solen?

Har du nogensinde spekuleret på, hvilke planter der tilbeder solen? Eller kan du lide en god skål med lys? Det er selvfølgelig muligt, at du har et hus på sydsiden, så kan du ikke undgå en god dosis lys i huset. Heldigvis er der masser af stueplanter, der virkelig elsker solen!

Bananplanten, også kaldet Musa Dwarf Cavendish. Det er ikke den nemmeste plante, for den kan godt lide en godt fugtig jord. Nye blade ruller konstant op fra midten, og de gamle blade dør.
Euphorbia-kaktus, en kaktus, der finder sin oprindelse i de tørre områder i Sydafrika. Du kan forestille dig, at denne skør nemt kan trodse solen.
Yucca, Palm Lily og også kaldet Elephant’s Foot i populær tale. En smuk stueplante, der holder bladene hårde med tilstrækkeligt sollys. Han skylder navnet elefantben til snablens struktur.
Hvilke stueplanter kan leve i mørke?

I modsætning hertil kan nogle planter slet ikke lide solen, de foretrækker at være et mørkt sted. Dette har ofte at gøre med oprindelseslandet. Der er mange stueplanter i hollandske husholdninger, der kommer fra junglen, planter har ofte ikke adgang til dem. Smukke skyggeplanter inkluderer disse tre:

Den Rhapis, Stokpal og også kaldet Bambus Palm. Den finder sin oprindelse i Sydøstasien og dele af Kina. Rhapis er en rigtig skyggeplante, med den mindste smule lys vil den vokse pænt.
Sanseveria, også kaldet Kvindetunge. Det er en plante, der kræver lidt opmærksomhed. Bare en lille smule vand, og kan overleve i et mørkt rum i ugevis.
Calathea, en smuk grøn plante, der gør sig godt i de mørke hjørner af dit værelse. Planten kan blive meget stor, så vælg et godt sted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *